Kijk voor een toelichting op het Prijsplafond voor gas, stroom en stadsverwarming op de website van de rijksoverheid of vraag informatie op bij uw energieleverancier.

Energiegegevens

Welk energielabel heeft mijn woning?

Het energielabel van onze woningen verschilt. De energielabels van alle woningen in Nederland zijn te vinden op deze website van de overheid. Hier ziet u wanneer het energielabel van uw woning is gemaakt en tot wanneer deze geldig is. Een energielabel is 10 jaar geldig. Een energielabel geeft aan hoe zuinig uw woning is. Hoe energiezuiniger de woning is, hoe meer punten deze krijgt. U betaalt dan meer huur. Maar u bespaart energiekosten.

Mag ik zelf zonnepanelen op mijn woning plaatsen?

Wij brengen zelf geen zonnepanelen aan per woning. Wij kijken bij onderhoudsprojecten wel of we het plaatsen van zonnepanelen meenemen in het plan. Zijn de woningen in uw straat aan de beurt? Dan sturen wij hierover ruim van te voren een voorstel. Wij of de leverancier van de zonnepanelen bespreken vervolgens met u wat dit betekent voor uw energieverbruik en portemonnee.

Als u zelf zonnepanelen wil installeren, vraagt u dit eerst aan via ons huurdersportaal. Wij bepalen of uw woning zonnepanelen kan krijgen. U kunt via deze link bij ons een aanvraag voor plaatsing doen.

Hebben de kosten voor de zonnepanelen invloed op mijn huurtoeslag?

De kosten voor de zonnepanelen worden opgenomen als extra servicekosten. Daardoor heeft dit geen invloed op uw huurtoeslag. Servicekosten vallen niet onder de rekenhuur waarover u huurtoeslag aanvraagt.