Geen objecten gevonden

Kennissessie Bouwend Haarlem

Het einde van de eengezinswoning?

Datum: donderdag 13 februari 2020 
Tijd: 16:00 -18.00 uur 
Locatie: ABC Architectuurcentrum, Groot Heiligland 47 Haarlem 

Wat gaan we doen?

Steeds meer gezinnen willen graag in Haarlem (blijven) wonen. Maar voor nog meer ‘klassieke’ eengezinswoningen ontbreekt het Haarlem aan voldoende ruimte en veel gezinnen  bovendien aan voldoende geld. Zijn er voor Haarlem slimme en aantrekkelijke alternatieven te verzinnen voor die eengezinswoning? Voor al die gezinnen die wel in Haarlem willen wonen, maar niet zitten te wachten op een standaard appartement?

Spreker Jannie Vinke van ANA architecten

Jannie Vinke van ANA architecten presenteert als aftrap van deze kennissessie haar concept Family Plan: een aantal slimme oplossingen voor stedelijk wonen voor gezinnen. Hierbij is onder andere aandacht voor flexibele plattegronden voor samengestelde gezinnen en voor de vraag hoe een appartement kan ‘aanvoelen’ als een eengezinswoning. De kennis uit deze studie wordt nu ingezet in het ontwerp voor wooncomplex The Family in Delft en de woonblokken op het Defensieterrein in Utrecht. In beide gevallen gaat het om woningen voor gezinnen die er bewust voor kiezen om in de stad te blijven wonen.

Jannie vertelt tijdens deze kennissessie meer over het onderzoek en gaat hierover met ons in gesprek. Is dit ook voor Haarlem de toekomst? En is Haarlem mentaal überhaupt voor dit soort woonvormen?

Netwerkborrel

We sluiten af met een netwerkborrel.

Aanmelden

Laat via het aanmeldformulier op deze pagina weten dat je bij de kennissessie aanwezig bent.  

Tot de 13ste!  

Bouwend Haarlem

 

Aanmelding