Zoekt u een sociale huurwoning in de regio Zuid-Kennemerland?

Schrijft u zich dan in bij mijnwoonservice.nl of bel naar 0900 - 0400 800 (€ 0,45 per gesprek). Sociale huurwoningen zijn woningen met een kale huurprijs tot € 879,66 per maand (in 2024). Wij hebben sociale huurwoningen in Haarlem en Heemstede. Alle corporaties in Zuid-Kennemerland zetten een advertentie van hun beschikbare woningen op Woonservice. Lees de voorwaarden waar u aan moet voldoen om in een sociale huurwoning te mogen wonen.

Passend toewijzen

Vanaf 2016 gelden in Nederland nieuwe regels voor toewijzing van sociale huurwoningen. De huurprijs van een woning moet beter passen bij het inkomen en de huishoudgrootte van een woningzoekende. Alleen mensen met een gezamenlijk belastbaar gezinsinkomen tot € 52.671,00 per jaar (in 2024) mogen wonen in sociale huurwoningen.

Verhuur seniorencomplexen

Een woning in een seniorencomplex verhuren wij normaal gesproken aan personen vanaf 65 jaar. Toch kunt u jongere buren krijgen. Vanaf 1 juli 2015 geldt namelijk de nieuwe Huisvestingswet. Dit betekent dat álle woningzoekenden mogen reageren op een seniorenwoning. Personen vanaf 65 jaar krijgen wel voorrang. Vinden we geen geschikte kandidaat van boven de 65 jaar via www.mijnwoonservice.nl? Dan wijzen we de woning toe aan de kandidaat met de langste wachttijd.