Geen objecten gevonden

Over dit project

Locatie 

Het Hof van Leijh is een bijzonder woongebouw waar wonen, zorg en welzijn samenkomen. Met een sfeer van betrokkenheid, waar bewoners naar elkaar omkijken en actief meedoen. Hier woont u betaalbaar en comfortabel. U heeft veel faciliteiten dichtbij. Haarlem-Oost is een leuke, levendige en gezellige buurt, die volop in ontwikkeling is. Het Burgemeester Reinaldapark ligt vlakbij. U kunt lopen naar verschillende voorzieningen zoals een supermarkt, huisarts, kapper en sportschool. Bussen stoppen voor de deur. En met de auto bent u in vijf minuten op de A9.

Appartementen 

U kunt reageren op 2- en 3-kamerappartementen van 49 m² tot 68 m² met eigen buitenruimte. Allemaal comfortabele woningen met een prettige temperatuur én een lagere energierekening.

Geschikt voor zelfstandig wonen, ook als je ouder wordt

Het Hof van Leijh is een woongebouw, waar zowel jonge als oudere bewoners gaan wonen. Iedereen kan er zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Want alle woningen bereikt u zonder trap en drempels. 

Op de begane grond van het gebouw komt een ontmoetingsruimte. Daar wordt van alles georganiseerd, zoals open eettafels door DOCK. U wordt van harte uitgenodigd mee te doen of mee te helpen met de activiteiten. Ook het Buurtteam van Zorgbalans zit op de begane grond. In Hof van Leijh komt een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking ondersteund door SIG. De bewoners van deze woongroep vindenhelpen bij activiteiten in het gebouw zoals de maaltijden. U bepaalt als bewoner altijd zelf of u de extra voorzieningen van Hof van Leijh gebruikt of niet. 

Wanneer mag ik wonen in Hof van Leijh?

Uw gezamenlijk bruto jaarinkomen mag maximaal € 42.436 zijn (in 2019). Een paar groepen krijgen voorrang op andere woningzoekenden: 

 • Mensen met een zorgindicatie (Wmo, Wlz of Zvw) of een Wmo-verhuisadvies
  Let op: hiervoor moet u wel ingeschreven staan bij mijn.woonservice.nl. 
 • 65-plussers die nu moeten traplopen kunnen via de regeling ‘Ouder worden en prettig wonen’ verhuizen naar een woning die zonder trap bereikbaar is. En hebben hiervoor geen zorgindicatie nodig. 

Alle andere woningzoekenden kunnen ook reageren op een woning via  www.mijnwoonservice.nl. De persoon met de langste wachttijd krijgt de woning.

Bekijk of u in aanmerking komt voor een woning in de beslisboom van Hof van Leijh.

Hoe blijf ik op de hoogte?

 • Huurwoningen

U kunt zich aanmelden voor de e-nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van de huurwoningen. U komt dan op de ‘interesselijst’. Alle geïnteresseerden op deze lijst worden actief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en vorderingen van dit project. 

Let op: deze interesselijst is GEEN wachtlijst voor een woning in Hof van Leijh. Alle huurwoningen worden aangeboden via Woonservice dus u moet ingeschreven staan bij Woonservice. Schrijf u nu in op: www.mijnwoonservice.nl.

 • Koopwoningen

 Kijk voor meer informatie over de koopwoningen op: https://www.hofvanleijhhaarlem.nl

Woonblokken

Hof van Leijh bestaat uit twee blokken. Blok Va en blok Vb. Op blok Va worden de huurwoningen gebouwd. Deze liggen aan de zuidkant van de Hannie Schaftstraat. De koopwoningen worden op blok Vb gebouwd en liggen aan de noordkant van de Hannie Schaftstraat. Alle woningen worden op een Warmte/Koude-installatie aangesloten. We verwachten energielabel A++/A+.    

Woningen blok Va - huur

 • 130 appartementen: waarvan 77 voor ouderen met zorgindicatie (Zorgbalans) en
  15 voor verstandelijk beperkten (SIG)
 • 21 eengezinswoningen (sociale huur)
 • 2 maatschappelijke ruimtes (Zorgbalans en Dock)
 • 64 parkeerplaatsen op eigen terrein

Woningen blok Vb - koop

 • 21 eengezinswoningen
 • 21 parkeerplaatsen op eigen terrein

Samenwerkingpartners

 • Zorgbalans
 • SIG
 • Dock 

Planning

We verwachten dat de huurwoningen van blok Va half 2020 klaar zijn.

De koopwoningen in blok Vb zijn verkocht. Meer informatie over de koopwoningen vindt u op www.hofvanleijhhaarlem.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze informatie wordt niet op prijs gesteld.


Algemeen

 • Plaats Haarlem

Planning

 • Status In ontwikkeling
 •  
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden