Woningdelen

Bent u op zoek naar woonruimte? En wilt u graag samen met twee vrienden en/of kennissen een woning huren met behoud van uw wachttijd op Mijnwoonservice.nl? Dan is woningdelen misschien wel iets voor u. Woningdelen is een proefproject van Elan Wonen en Pré Wonen en is mogelijk in Haarlem, Heemstede, Beverwijk en Bennebroek (deze laatste twee steden alleen via Pré Wonen)

Wat is woningdelen?

Bij woningdelen bepaalt u zelf met welke twee vrienden en/of kennissen u een woning deelt. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de woning, de tuin en het betalen van de huur. De huizen die Elan Wonen en Pré Wonen aanbieden voor woningdelen zijn appartementen en eengezinswoningen.

Voorbeeld: Sandra, Rachida en Yvette kennen elkaar van de middelbare school en zijn al jaren goede vrienden. Sinds kort hebben ze alle drie een baan en ze willen graag op zichzelf wonen. Alleen wonen vinden ze ongezellig en het is bovendien lastig om een woning te vinden. Woningdelen lijkt ze daarom de ideale oplossing: Ieder heeft dan een eigen kamer. Ze kunnen ‘s avonds wel samen koken en ontspannen in de gemeenschappelijke woonkamer.  

Voorwaarden voor woningdelen

Om in aanmerking te komen voor woningdelen in een vrijesectorwoning gelden de volgende voorwaarden:  

 • Maximaal drie personen zijn toegestaan op de huurovereenkomst.  
 • Alle huurders staan ingeschreven op Mijnwoonservice.nl.  
 • Er mogen niet meer personen wonen dan in de advertentie is aangegeven en in de huurovereenkomst wordt vastgelegd.  
 • Elke huurder heeft een jaarinkomen dat niet hoger is dan € 39.055,- (prijspeil 2020). Er geldt ook een gezamenlijke inkomenseis, maar deze verschilt per woning.  
 • De minimumleeftijd voor woningdelen is 18 jaar.  
 • Voor woningdelen kunnen geen toeslagen worden aangevraagd.  
 • Elan Wonen behoudt het recht op afwijzing.   
 • Woningdelen is niet mogelijk voor mensen die (op papier) partners van elkaar zijn en als gezin een gezamenlijke huishouding voeren.

Op zoek naar een nieuwe huisgenoot? 

Gaat één van de bewoners verhuizen dan laten jullie dit aan ons weten. Vervolgens gaan jullie zelf op zoek naar een nieuwe huisgenoot. Elan Wonen beslist uiteindelijk of de nieuwe huisgenoot bij de woning en de buurt past. Zit er tijd tussen het vertrek van één van de huurders en het vinden van een nieuwe huisgenoot? Dan blijven de huurders verantwoordelijk voor het betalen van het volledige huurbedrag.  

Interesse? Meld u aan voor woningdelen

 1. Zorg dat u bent ingeschreven bij Mijnwoonservice.nl. 
 2. Stuur een e-mail naar woningdelenmijnwoonservicenl
  Wilt u met z'n drieën de woning delen? Dan moeten jullie alledrie ingeschreven staan bij woonservice en alledrie een e-mail sturen naar woningdelen@mijnwoonservice.nl 

  Geef in een korte motivatie aan waarom u graag een woning wilt delen en waarom u dat met deze twee vrienden en/of kennissen wilt. 

Woning beschikbaar

Zodra een vrijesectorwoning beschikbaar is voor woningdelers, ontvangt u een uitnodiging voor een bezichtiging. Iedere aangeboden woning heeft een netto huurprijs vanaf € 1.000, - (prijspeil 2020). Daarnaast betaalt u nog servicekosten. Verder is het zo dat:   

 • elke slaapkamer in de woning minimaal 8 m2 groot is;  
 • u zelf een nieuwe huisgenoot voorstelt wanneer één van de huisgenoten vertrekt;  
 • de woningcorporatie na een intakegesprek bepaalt of de woningdeler(s) bij de woning en de buurt passen;
 • als u kiest voor woningdelen u uw zoekduur op Mijnwoonservice.nl behoudt.

Heeft u interesse?

Houd de website van Mijnwoonservice.nl in de gaten voor de laatste informatie over woningdelen. Heeft u nu al een vraag over woningdelen? Laat het weten aan onze collega Janne Hogervorst via j.hogervorstelanwonennl.  

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden